Problem with delay before the login prompt after sbs2003 upgrade

Tech-Archive recommends: Repair Windows Errors & Optimize Windows Performance



I have upgdraded our SBS2000 to SBS2003. After det upgrade we got a strange
problem.
When the client computer starts up (windows xp+sp2) there is a delay with
maybe two minutes when
the "please wait, applying computer settings" are showing. After that the
login prompt is showing.
Two minutes feels like a very long time when you are starting up your
computer these days.

Before when we were using SBS2000 this was never happening.
These are the things that I´ve checked:
* Dns, dhcp - The clients are getting the right addresses from the server.
Also tested the DNS.
* Removed a computer from the domain and rejoined it. Also removed it from
"ad users and computers"
* Tried to join the computer with sbs wizard
* Installed a totally new computer that haved never been in the domain
before, the delay wasn´t there
the first time we logged in but after some days it was the same problem.
* Resetted the computer settings for one computer.
None of the above worked...

Ipconfig on the server:
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : efdc01
Primary Dns Suffix . . . . . . . : effekt.local
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : effekt.local

Ethernet adapter Internet:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Fujitsu Siemens Computers 82559-based
Onboard Ethernet with WoL and AoL
Physical Address. . . . . . . . . : 00-30-05-2A-5F-9D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 217.73.100.13
217.73.100.14
Ethernet adapter LAN:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 3Com EtherLink XL 10/100 PCI For
Complete PC Management NIC (3C905C-TX)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-01-02-8F-40-AC
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.1.10
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.1.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.1.1
Primary WINS Server . . . . . . . : 172.16.1.1

Ipconfig on my client:
IP-konfiguration för Windows

Värddatornamn . . . . . . . . . . : C857
Primärt DNS-suffix . . . . . . . : effekt.local
Nodtyp . . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP-routning aktiverat . . . . . . : Nej
WINS-proxy aktiverat . . . . . . : Nej
Söklista för DNS-suffix . . . . . : effekt.local
effekt.local

Ethernet-kort Anslutning till lokalt nätverk:

Anslutningsspecifika DNS-suffix . : effekt.local
Beskrivning . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast
Ethernet NIC
Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-0B-5D-00-70-E4
DHCP aktiverat . . . . . . . . . : Ja
Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
IP-adress . . . . . . . . . . . . : 172.16.1.55
Nätmask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standard-gateway . . . . . . . . : 172.16.1.1
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 172.16.1.1
DNS-servrar . . . . . . . . . . . : 172.16.1.1
Primär WINS-server . . . . . . . : 172.16.1.1
Lånet erhölls . . . . . . . . . . : den 12 april 2021 11:34:27
Lånet upphör . . . . . . . . . . : den 20 april 2021 11:34:27

Is there a different authentication in 2000 and 2003 domains for the
computers?
Feels like there is some settings left from the 2000 domain who is interfere
with the 2003 domain settings,
does someone have any clue I will be really grateful.
Searched the net with no success.

/Daniel




.


Quantcast